Uw verzuim heeft onze aandacht!
(Samen)werken aan een succesvolle re-integratie
Focus op preventie en duurzame inzetbaarheid
Een verzuimaanpak op maat
(Budget)coaches, vertrouwenspersonen en mediators
Landelijke dekking, spreekuurlocaties door heel Nederland
Ons team van (medische) professionals staat voor u klaar
Vorige slide
Volgende slide

Gezondheidscoaching

Vitaliteit, energie, een goede balans tussen voeding en beweging, een gezonde levensstijl; zomaar wat begrippen die van invloed zijn op ieders welzijn. Wanneer deze zaken niet met elkaar in balans zijn leidt dit vaak tot fysieke of mentale klachten en gevoelens als futloosheid, depressiviteit, neerslachtigheid of vermoeidheid. 


Voor het bedrijfsleven is het welzijn van medewerkers dan ook een belangrijk issue; vitale medewerkers zijn immers duurzaam inzetbare medewerkers die voor bedrijven van onschatbare waarde zijn.


Prima! Arbo & Verzuim biedt de mogelijkheid om medewerkers deel te laten nemen aan Gezondheidscoaching. Dit om mogelijke uitval te voorkomen en medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.


De Gezondheidscoaching bestaat uit 4 contactmomenten; een Intakegesprek, een Adviesgesprek, een Check-up en een Evaluatie. De begeleiding is daarbij één-op-één en kan worden aangepast wanneer de situatie daarom vraagt.


Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek wordt de gezondheidssituatie van een medewerker in kaart gebracht. Hierbij valt te denken aan zijn levensstijl of eventuele fysieke- of mentale klachten. Ten aanzien van de levensstijl wordt er daarbij niet alleen gekeken naar de werkzaamheden die een medewerker verricht, maar wordt er ook aandacht besteed aan zijn voedings- en bewegingspatroon en eventuele hobby’s die een blessure kunnen veroorzaken of klachten kunnen doen toenemen.


Naar aanleiding van het Intakegesprek zal vervolgens worden bepaald welke ondersteuning de medewerker nodig heeft en zal er een adviesrapport worden opgesteld dat tijdens het Adviesgesprek met de medewerker zal worden besproken.  


Adviesgesprek / Vitaliteitsplan
Tijdens het Adviesgesprek wordt het adviesrapport, waarin een Vitaliteitsplan is opgenomen, met de medewerker besproken. Er wordt daarbij toegelicht uit welke onderdelen het Vitaliteitsplan bestaat en welk(e) probleem/problemen dit oplost. Naast het Adviesrapport ontvangt de medewerker ook eventuele hulpmiddelen ten behoeve van het Vitaliteitsplan. Een voorbeeld van een hulpmiddel is een foamrol, welke veelvoudig wordt geadviseerd bij blessureherstel of preventie.


Check-up
De check-up betreft een telefonische afspraak met de medewerker om te bespreken hoe het Vitaliteitsplan wordt ervaren. Dit gesprek helpt de medewerker bewust bezig te blijven met zijn plan(nen) en biedt tevens de mogelijkheid om vragen te stellen of een medewerker van verder advies te voorzien v.w.b. de uitvoering van het Vitaliteitsplan.


Evaluatie
Tijdens de evaluatie wordt het gehele traject geëvalueerd. Deze Evaluatie bestaat uit een terugblik, maar is tevens een meetmoment v.w.b. de resultaten. Middels de Evaluatie wordt de medewerker bewust van zijn succes en wordt hij gemotiveerd zijn ‘nieuwe levensstijl’ te continueren.